onsdag 28 april 2010

Nu börjar det klarna

Livet i Umeå börjar ta form mer och mer. Vi har nu (snart) gjort köpet klart på lägenheten vi hittade förra veckan. Jag har börjat säga upp saker och ting som ska sägas upp. Än så länge den här lägenheten vi bor i och elen. Måste påminna P om att säga upp TV och bredband. Sen måste vi väl börja kolla upp vilken elleverantör vi ska ha ... eller måste ha, i Umeå. Helst skulle man kanske vilja ha vind- eller vattenkraft. Jag har ingen aning om det är nån prisskillnad eller nåt sånt, men rent miljömässigt.

Jag har faktiskt börjat ta fler och fler steg mot ett miljömedvetet tänkande. Än så länge är det små steg förstås. Jag köper ekologiskt när jag kan, jag sorterar glas ... men jag har nog fler gärningar på minussidan än så länge. Bilen är nog det som är svårast att göra miljövänligt just nu. Förutom att försöka tillämpa eco-driving. När ska de uppfinna en vettig elbil? Kan inte någon bara strypa alla oljetillgångar i världen så att de stora oljebolagen måste hitta på nåt annat ...
En annan sak jag nog inte skulle kunna göra för miljön är att sluta äta kött. Jag köper inte ens närproducerat som det är nu ... dåligt av mig, men vad gör man? T.ex. fläskfilé kostar ju dubbelt så mycket om den är närproducerad. Får nog försöka vara lite bättre på det bland alla vegetarianer och "medvetna" människor i Umeå ;) "Nej jag är inte vegetarian, men jag köper i alla fall närproducerat". Det enda vi verkligen köper från Norrland i köttväg är väl falukorv ... för att den helt enkelt är godast.

Idag är Ekel sju månader gammal. Och krypandet är nog på gång när som helst. Idag stod han och gungade på händer och knän ... bara för att dunsa ner på magen två sekunder senare. Men det är ju ett framsteg jämfört med några dagar tidigare. Han kommer nog på det där snart. Oj så nöjd han ska vara då! Att kunna ta sig fram och riva och slita i allt man kommer åt.
Igår hade han kompisar här, grannarna var över med sina pojkar. En tvååring och en snart sjumånaders kille. När Ekel hade insett att de kanske kunde få låna hans saker ett tag, var det faktiskt rätt kul att ha kompisar här. Papporna hade nog roligast när de satt och nördade sig med datorerna ;) Känns ju otroligt värt att börja umgås med grannarna två månader innan man ska flytta, men vad gör man? Behöver ju inte sluta umgås med dem heller.

Blir nog Umeå på Valborg också. Är i valet och kvalet om Ekel ska få följa med. Å ena sidan gör det nog ingenting att han följer med, å andra sidan skulle han ha det lika bra hos mormor och morfar. Kan väl inte ringa Ida riktigt än, det är inte alla som har barn som stiger upp kl 5.
Blev ingen mammaträff idag tyvärr, Linda hade åkt på en förkylning. Men det tar vi väl igen en annan vecka. Det är i alla fall en träff på BVC nästa onsdag.

Nä, tänk om man skulle ta och plocka ihop lite här. Städade ju ordentligt igår och gjorde mer barnmat ... så jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig för idag mer än att plocka bort det vi drog fram igår och starta en diskmaskin. Ekels farmor skulle komma förbi efter sin kurs i eftermiddag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar