torsdag 18 mars 2010

Mammaträff, bo i tvättstugan och ägg i trafiken

Igår var det en sån där onsdag igen med överskott på socialisering för Ekel. Först var vi på babysången med grannen och det gick väl rätt bra igår. Förra veckan var Ekel lite hungrig och inte alls så sugen på att sjunga.
Sen var det mammaträff hos Noel och hans mamma. Inte så många igår men trevligt ändå. Ekel fick låna Noels gåstol deluxe, det gjorde nog hans dag. Lite roligare än hans egen som bara har ett tomt bord framför honom. Noels leksaker satt ju fast i gåstolen, himla praktiskt! ;)

Imorse var första gången i veckan som Ekel inte hade skitit blöjan, pyjamasen och sängen full. Halleluja! Annars har jag bott i tvättstugan den här veckan, har fått panikboka tid på tvättstugan längst bort för att kunna tvätta så fort som möjligt. Annars är jag lite rädd att det blir permanenta fläckar.
Bytte även i vår säng i måndags men det måste nog göras om eftersom pappan har fått magsjuka, huuuh! Väntar dock tills han är "klar" ;)

Såg på Nyhetsmorgon en diskussion om dåliga bilförare och om man inte borde kunna återkalla körkortet för såna som är konstant usla bilförare. Typ såna i "Sveriges värsta bilförare". Men såna är ju oftast unga människor som kan lära sig bättre. Det är värre med gamla människor som är svåra att lära om, för de har kört likadant i 40 år. Problemet är ju bara att det var mycket färre bilar på vägarna för 40 år sen ... plus att det tillkommit lagar sedan dess. Till exempel den här lagen om att du ska stanna för fotgängare vid övergångsställen.
HELVETE vad jag svor förra veckan! Jag skulle gå över övergångsstället på stora vägen en bit från oss, så jag ställer mig vid övergångsstället med barnvagnen och väntar eftersom jag vet att stans bilförare inte riktigt kan det där med trafikreglerna (inte ens polisen vet var blinkersen sitter). Observera att jag alltså inte bara gick rakt ut i vägen. Då kommer det en bil som ser ut att sakta in, så jag börjar gå över vägen. Då gasar idioten upp igen och får väja för oss eftersom vi är en bit ut i vägen. Och så stirrar gubbjäveln på mig som om det var jag som gjorde fel! Synd att jag är så väluppfostrad annars hade jag slängt upp långfingret. Efter vad jag har hört kostar det 3000 kr i böter att inte uppmärksamma väjningsplikt vid övergångsställe eller vad det heter. Alltså att inte stanna för fotgängare. Plus att jag nästan skulle vilja ha det där till vårdslös körning. Man kan inte först sakta in och sen gasa på, jävla idiot. Trodde han att det var nån slags kappkörning? Det var till och med dagsljus så det finns inget annat att skylla på än att den där gubbjäveln inte ska ha körkort! Det finns ju prövotid för dem som nyss har tagit körkortet, varför inför man inte nån sorts prövotid eller kontroll för dem som haft körkortet länge, typ 40-50 år? Egentligen borde man få köra upp igen och göra halkbana varje gång körkortet ska förnyas. Inte för att jag kör perfekt själv heller varje gång jag är ute, även om jag försöker. Men jag tror att man skulle anstränga sig mer och kunna mer om man var tvungen att köra upp var tionde år.

Nu ska jag ner i tvättstugan igen, hade bokat idag för säkerhets skull. Men nu kanske man hinner tvätta nåt annat än bajskläder :P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar